Segeltvätt & rengöring

Segeltvätt

Hensons

Vi tvättar ditt segel och förlänger livslängden.

Segeltvätt

Tvätt av Segel

Henson tvätt har lång erfarenhet av att tvätta och laga segel. Under åren har vi förfinat våra metoder för att få ditt segel att  bli som nytt. 

Få tillbaka ditt vita segel

“Se till att lämna in ditt segel för segeltvätt och rengöring när säsongen lider mot sitt slut så har du alltid ett rent och fräscht segel inför nästa segelsäsong.”

Hensons är marknadsledande inom segeltvätt och rengöring av segel. Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de snart 35 år vi varit verksamma på marknaden.

Förutom segeltvätt och rengöring av segelduk så utför våra utbildade skräddare även reparationer och lagningar av segelduk för att allt skall vara i toppskick inför säsongen. 

Vi utför alltid en gratis okulär besiktning av ditt segel och hör av oss om det är något som behövs lagas eller bättras.

Vi tvättar helst inte laminatsegel, de kan få fläckar/mögel/sand mellan lagren, som är omöjliga att få bort. Hör av er för mer information.

Lägg en order

Beställningsformulär

Fyll i nedanstående formulär så skickar vi emballage och fraktsedel till dig, för inlämning hos ditt postombud. Genom att fylla i formuläret och skicka beställningen godkänner ni beställningsvillkoren nedan.  Obligatoriska fält märkta med *. Beställningen har gått igenom när ni fått upp sidan “Tack för din beställning“.

Ange en eller flera*

Information om tvätt, reparation och underhåll av förtält och kapell. Mottagna förtält/kapell tvättas alltid som första åtgärd, om inget annat överenskommes. Det går inte att avgöra reparationsbehovet på ett smutsigt förtält/kapell, mottagna förtält/kapell okulärbesiktigas efter tvätt. På alla förtält som lämnas in till oss skall allt som är avtagbart plockas bort, som tex fixonbeslag, stormlinor, gardiner och stroppar, annars kan ytterligare kostnader tillkomma. Alla delar ska vara isärtagna, på både kapell och tält. Alla vävar är överfärgade vid tillverkning och kommer förändras efter tvätt. Resultatet av tvätten är beroende av kapellet/förtältets ålder/skick. Vi anpassar tvätten efter skicket. Trots det kan ett gammalt förtält/kapell kan vara så sprött att det går sönder i tvätten. En tumregel kan vara att byta ut ett gammalt förtält/kapell efter ca 10 säsonger. Vi lämnar kvar fläckar som trängt in i väven, för att inte skada väven. Ett nyreparerat förtält/kapell kan läcka något i sömmarna innan tråden svällt. Vid impregnering av äldre vävar uppnås inte alltid nyvävsresultat. Vi tvättar inte förtält/kapell med tejpade sömmar, lufttält, laminatsegel. Vi tvättar inte dynor eller andra vävar som kräver kemtvätt.

FAQ

Frågor och svar kring hur man bör ta hand om sitt segel och tänkta kring segeltvätt. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Hur skall man förvara sitt segel?

Se till att förvara seglet torrt och svalt. Man bör lägga det i segelbagen som medföljer och se till att inte förvara det ihoprullat för länge när det är fuktigt och blött.

Hur håller jag mitt segel helt?

Förutom felaktig förvaring är skador och fläckar från vassa och smutsiga detaljer i rigg och utrustning på båten ett vanligt problem. En ren och välskött båt skonar seglet.  

Hur ofta bör jag tvätta mitt segel?

Vi rekommenderar att du lämnar in ditt segel på segeltvätt vartannat år för att ha ett fräsch och segel som håller länge. Passa på att lämna in det redan i samband med avmastning.

Från våra kunder

"Hejsan kapellet blir superbra bra jobba alla som har varit involverad 😀 så tack ni är skickliga på det ni gör 😀

Reine Stenberg

"Tackar och bockar för ett suveränt och kvalitativt arbete med nytt kapell och riktiga bågar i rfr till LADY BOS, vår Gullholmensnipa 21. Vill samtidigt framföra stort tack för klockrena tips och råd, vid val av tillval samt utförande i samband med beställning"

Görgen Svensson

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hej "Kajsa, Tack för senaste arbetet, reparationen var prydlig och fin samt har hållit bra under säsongen"

Gustav Erikson

"Hej på er, Vi vill bara skicka ett stort TACK igen för er fantastiska service! Vi är så så glada och tacksamma för att ni snabbt sydde upp ett helt nytt kapell till oss! Självklart kommer vi tipsa om er till alla båtägare 😊 Vår lilla båt blev så fin med det nya kapellet! Ha en skön sommar"

Maria med familj

"Det blev fantastiskt bra! Ni är verkligen duktiga, imponerande! Hälsa Andreas och tacka honom också!"

David