Markistvätt & Impregnering

Markistvätt

Hensons

Tvätt av markis och markisimpregnering

Markistvätt

Tvätt & impregnering

Henson tvätt har lång erfarenhet av markistvätt och att laga markiser. Under åren har vi förfinat våra metoder för att få din markis att stå emot fukt och ge ett nytt intryck. 

Din markis blir som ny

“Se till att lämna in din markis för markistvätt och impregnering istället för att byta ut den. Med miljövänlig teknik får du en ren och tät markis.

Hensons har lång erfarenhet av att tvättamarkiser och impregnera markiser. Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de närmare 35 år vi varit verksamma på marknaden. Vi har fluorkarbonfri impregnering och all vår tvätt är skonsam och utan klor. 

Förutom tvätt av markiser och impregnering kan våra utbildade skräddare utföra reparationer och lagningar. Vi utför regelbundet okulär besiktning för att säkerställa våra resultat och när vi finner behov av reparation kontaktar vi alltid kunden. 

I enstaka fall kan markisen läcka efter markistvätt och impregnering, Det går inte att förutse och beror inte på felaktig impregnering utan markisen behöver bli blött en gång för att tråden som används vid omsömnad behöver svälla.

Lägg en order

Beställningsformulär

Fyll i nedanstående formulär så skickar vi emballage och fraktsedel till dig, för inlämning hos ditt postombud. Genom att fylla i formuläret och skicka beställningen godkänner ni beställningsvillkoren nedan.  Obligatoriska fält märkta med *. Beställningen har gått igenom när ni fått upp sidan “Tack för din beställning“.

Ange en eller flera*

Information om tvätt, reparation och underhåll av förtält och kapell. Mottagna förtält/kapell tvättas alltid som första åtgärd, om inget annat överenskommes. Det går inte att avgöra reparationsbehovet på ett smutsigt förtält/kapell, mottagna förtält/kapell okulärbesiktigas efter tvätt. På alla förtält som lämnas in till oss skall allt som är avtagbart plockas bort, som tex fixonbeslag, stormlinor, gardiner och stroppar, annars kan ytterligare kostnader tillkomma. Alla delar ska vara isärtagna, på både kapell och tält. Alla vävar är överfärgade vid tillverkning och kommer förändras efter tvätt. Resultatet av tvätten är beroende av kapellet/förtältets ålder/skick. Vi anpassar tvätten efter skicket. Trots det kan ett gammalt förtält/kapell kan vara så sprött att det går sönder i tvätten. En tumregel kan vara att byta ut ett gammalt förtält/kapell efter ca 10 säsonger. Vi lämnar kvar fläckar som trängt in i väven, för att inte skada väven. Ett nyreparerat förtält/kapell kan läcka något i sömmarna innan tråden svällt. Vid impregnering av äldre vävar uppnås inte alltid nyvävsresultat. Vi tvättar inte förtält/kapell med tejpade sömmar, lufttält, laminatsegel. Vi tvättar inte dynor eller andra vävar som kräver kemtvätt.

FAQ

Frågor och svar kring hur man bör ta hand om sin markis. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Hur skall jag göra rent min markis?

Markiser skall tvättas mycket varsamt med sötvatten (30-35 grader) Använd svamp eller mjuk borste. Skrubba inte hårt!  Eventuellt kan mild tvållösning användas. Skölj noga efteråt. 

Varför får jag så mycket mögelfläckar?

Ett vanligt fel vi ser är att man vevar i markisen när den är fuktig. Risken är då att den inte torkar ut ordentligt och man tydliga mörkare prickar. Se alltid till att din markis torkar upp. 

Hur länge håller en impregnering ?

Livslängden på impregnering varierar Beroende på hur ofta den är utrullad och hur mycket den används men man brukar säga att en impregnering håller  någonstans mellan 2-5 år. 

Från våra kunder

"Hejsan kapellet blir superbra bra jobba alla som har varit involverad 😀 så tack ni är skickliga på det ni gör 😀

Reine Stenberg

"Tackar och bockar för ett suveränt och kvalitativt arbete med nytt kapell och riktiga bågar i rfr till LADY BOS, vår Gullholmensnipa 21. Vill samtidigt framföra stort tack för klockrena tips och råd, vid val av tillval samt utförande i samband med beställning"

Görgen Svensson

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hej "Kajsa, Tack för senaste arbetet, reparationen var prydlig och fin samt har hållit bra under säsongen"

Gustav Erikson

"Hej på er, Vi vill bara skicka ett stort TACK igen för er fantastiska service! Vi är så så glada och tacksamma för att ni snabbt sydde upp ett helt nytt kapell till oss! Självklart kommer vi tipsa om er till alla båtägare 😊 Vår lilla båt blev så fin med det nya kapellet! Ha en skön sommar"

Maria med familj

"Det blev fantastiskt bra! Ni är verkligen duktiga, imponerande! Hälsa Andreas och tacka honom också!"

David