Förtältstvätt & Impregnering

Förtältstvätt

Hensons

Förtältstvätt och impregnering av förtält

Förtältstvätt

Tvätt & impregnering

Henson tvätt har lång erfarenhet av att tvätta förtält och tältduk.I över 30 år har vi förfinat våra metoder kring förtältstvätt för att förlänga livslängden och skapa rena och täta förtält.

Sköt om ditt förtält

“Se till att lämna in ditt förtält för förtältstvätt och impregnering när säsongen är slut så har du alltid har ett rent och tätt förtält när det är dags att rulla ut på vägarna igen.

Hensons är marknadsledande inom tvätt av förtält och impregnering av förtält. Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de snart 35 år vi varit verksamma på marknaden. Vår förtältstvätt är skonsam och sker helt utan klor. Givetvis är vår impregnering flourkarbonfri.

Förutom tvätt och impregnering utför våra utbildade skräddare reparationer och lagningar av förtält, tältduk samt dragkedjor och fönsterrutor.

I enstaka fall kan tältet läcka efter förtältstvätt och impregnering, det går inte att förutse och beror inte på felaktig impregnering utan duken behöver bli blött en gång för att fibrerna i väven behöver svälla.

Vi tvättar tyvärr inte lufttält då dessa är extra känsliga och riskerar att ta skada av delar av tvättprocessen. Hör av er för mer information. 

Lägg en order

Beställningsformulär

Fyll i nedanstående formulär så skickar vi emballage och fraktsedel till dig, för inlämning hos ditt postombud. Genom att fylla i formuläret och skicka beställningen godkänner ni beställningsvillkoren nedan.  Obligatoriska fält märkta med *. Beställningen har gått igenom när ni fått upp sidan “Tack för din beställning“.

Ange en eller flera*

Information om tvätt, reparation och underhåll av förtält och kapell. Mottagna förtält/kapell tvättas alltid som första åtgärd, om inget annat överenskommes. Det går inte att avgöra reparationsbehovet på ett smutsigt förtält/kapell, mottagna förtält/kapell okulärbesiktigas efter tvätt. På alla förtält som lämnas in till oss skall allt som är avtagbart plockas bort, som tex fixonbeslag, stormlinor, gardiner och stroppar, annars kan ytterligare kostnader tillkomma. Alla delar ska vara isärtagna, på både kapell och tält. Alla vävar är överfärgade vid tillverkning och kommer förändras efter tvätt. Resultatet av tvätten är beroende av kapellet/förtältets ålder/skick. Vi anpassar tvätten efter skicket. Trots det kan ett gammalt förtält/kapell kan vara så sprött att det går sönder i tvätten. En tumregel kan vara att byta ut ett gammalt förtält/kapell efter ca 10 säsonger. Vi lämnar kvar fläckar som trängt in i väven, för att inte skada väven. Ett nyreparerat förtält/kapell kan läcka något i sömmarna innan tråden svällt. Vid impregnering av äldre vävar uppnås inte alltid nyvävsresultat. Vi tvättar inte förtält/kapell med tejpade sömmar, lufttält, laminatsegel. Vi tvättar inte dynor eller andra vävar som kräver kemtvätt.

FAQ

Frågor och svar kring förtältstvätt och hur man bör ta hand om sitt förtält. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Varför kan sömmar i tält läcka?

Ny eller uttorkad duk kan släppa vatten i sömmarna. Tråden behöver ta åt sig fukt för att svälla och täta synålshålen. Sömmen tätar med andra ord sig själv vid fukt och regn.

Hur skal jag förvara mitt förtält?

Se till att tältet torkat ordentligt innan vinterförvaring. Risken är annars stor att mögelskador uppstår. Förtältet bör förvaras torrt, ventilerat och inte för varmt.

Hur gör man för att tvätta förtält själv?

Du bör tvätta ditt förtält regelbundet. Ta bort lös smuts med mjuk torr borste eller svamp. Skölj med ljummet vatten utan tvättmedel och se till att torka och lufta förtältet ordentligt. 

Från våra kunder

"Hejsan kapellet blir superbra bra jobba alla som har varit involverad 😀 så tack ni är skickliga på det ni gör 😀

Reine Stenberg

"Tackar och bockar för ett suveränt och kvalitativt arbete med nytt kapell och riktiga bågar i rfr till LADY BOS, vår Gullholmensnipa 21. Vill samtidigt framföra stort tack för klockrena tips och råd, vid val av tillval samt utförande i samband med beställning"

Görgen Svensson

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hej "Kajsa, Tack för senaste arbetet, reparationen var prydlig och fin samt har hållit bra under säsongen"

Gustav Erikson

"Hej på er, Vi vill bara skicka ett stort TACK igen för er fantastiska service! Vi är så så glada och tacksamma för att ni snabbt sydde upp ett helt nytt kapell till oss! Självklart kommer vi tipsa om er till alla båtägare 😊 Vår lilla båt blev så fin med det nya kapellet! Ha en skön sommar"

Maria med familj

"Det blev fantastiskt bra! Ni är verkligen duktiga, imponerande! Hälsa Andreas och tacka honom också!"

David