Tvätt & Impregnering 

Markis

Hensons

Vi hjälper dig att förlänga livslängden på din markis.

Markis

Tvätt & impregnering

Henson tvätt har lång erfarenhet av att tvätta och laga markiser. Under åren har vi förfinat våra metoder för att få din markis att stå emot fukt och ge ett nytt intryck. 

Din markis blir som ny

“Se till att lämna in din markis för tvätt och impregnering istället för att byta ut den. Med miljövänlig teknik får du en ren och tät markis. 

Hensons har lång erfarenhet av att tvätta och impregnera markiser. Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de närmare 35 år vi varit verksamma på marknaden.

Förutom tvätt och impregnering kan våra utbildade skräddare utföra reparationer och lagningar vi finner vid okulär besiktning. 

I enstaka fall kan markisen läcka efter tvätt och impregnering, Det går inte att förutse och beror inte på felaktig impregnering utan markisen behöver bli blött en gång för att tråden som används vid omsömnad behöver svälla.

FAQ

Frågor och svar kring hur man bör ta hand om sin markis. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Hur skall jag göra rent min markis?

Markiser skall tvättas mycket varsamt med sötvatten (30-35 grader) Använd svamp eller mjuk borste. Skrubba inte hårt!  Eventuellt kan mild tvållösning användas. Skölj noga efteråt. 

Varför får jag så mycket mögelfläckar?

Ett vanligt fel vi ser är att man vevar i markisen när den är fuktig. Risken är då att den inte torkar ut ordentligt och man tydliga mörkare prickar. Se alltid till att din markis torkar upp. 

Hur länge håller en impregnering ?

Livslängden på impregnering varierar Beroende på hur ofta den är utrullad och hur mycket den används men man brukar säga att en impregnering håller  någonstans mellan 2-5 år. 

Från våra kunder

"Hejsan kapellet blir superbra bra jobba alla som har varit involverad 😀 så tack ni är skickliga på det ni gör 😀

Reine Stenberg

"Tackar och bockar för ett suveränt och kvalitativt arbete med nytt kapell och riktiga bågar i rfr till LADY BOS, vår Gullholmensnipa 21. Vill samtidigt framföra stort tack för klockrena tips och råd, vid val av tillval samt utförande i samband med beställning"

Görgen Svensson

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hej "Kajsa, Tack för senaste arbetet, reparationen var prydlig och fin samt har hållit bra under säsongen"

Gustav Erikson

"Hej på er, Vi vill bara skicka ett stort TACK igen för er fantastiska service! Vi är så så glada och tacksamma för att ni snabbt sydde upp ett helt nytt kapell till oss! Självklart kommer vi tipsa om er till alla båtägare 😊 Vår lilla båt blev så fin med det nya kapellet! Ha en skön sommar"

Maria med familj

"Det blev fantastiskt bra! Ni är verkligen duktiga, imponerande! Hälsa Andreas och tacka honom också!"

David

Hör av dig

Adress

Henons Tvätt & Sjöverkstad AB, Skalbanksvägen 6E, 451 55 Uddevalla

+46708988676

info@hensons.se