Tvätt & Impregnering 

Förtält

Hensons

Vi hjälper dig att föränga livslängden på ditt förtält.

Förtält

Tvätt & impregnering

Henson tvätt har lång erfarenhet av att göra rent förtält och tältduk. Under åren har vi förfinat våra metoder för att förlänga livslängden och skapa rena och täta förtält.

Sköt om ditt förtält 

“Se till att lämna in ditt förtält för tvätt och impregnering när säsongen är slut så har du alltid ett rent och tätt förtält när det är dags att rulla ut på vägarna igen.  

Hensons är marknadsledande inom tvätt och impregnering av förtält Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de snart 35 år vi varit verksamma på marknaden.

Förutom tvätt och impregnering utför våra utbildade skräddare reparationer och lagningar av såväl tältduk som dragkedjor och fönsterrutor.

I enstaka fall kan tältet läcka efter tvätt och impregnering, det går inte att förutse och beror inte på felaktig impregnering utan duken behöver bli blött en gång för att fibrerna i väven behöver svälla.

FAQ

Frågor och svar kring hur man bör ta hand om sitt förtält. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Varför kan sömmar i tält läcka?

mt|airplanemode_inactive|
Ny eller uttorkad duk kan släppa vatten i sömmarna. Tråden behöver ta åt sig fukt för att svälla och täta synålshålen. Sömmen tätar med andra ord sig själv vid fukt och regn.

Hur skal jag förvara mitt förtält?

mt|airplanemode_inactive|

Se till att tältet torkat ordentligt innan vinterförvaring. Risken är annars stor att mögelskador uppstår. Förtältet bör förvaras torrt, ventilerat och inte för varmt.

Hur gör man för att tvätta förtält själv?

mt|airplanemode_inactive|

Du bör tvätta ditt förtält regelbundet. Ta bort lös smuts med mjuk torr borste eller svamp. Skölj med ljummet vatten utan tvättmedel och se till att torka och lufta förtältet ordentligt. 

Från våra kunder

"Hejsan kapellet blir superbra bra jobba alla som har varit involverad 😀 så tack ni är skickliga på det ni gör 😀

Reine Stenberg

"Tackar och bockar för ett suveränt och kvalitativt arbete med nytt kapell och riktiga bågar i rfr till LADY BOS, vår Gullholmensnipa 21. Vill samtidigt framföra stort tack för klockrena tips och råd, vid val av tillval samt utförande i samband med beställning"

Görgen Svensson

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hej "Kajsa, Tack för senaste arbetet, reparationen var prydlig och fin samt har hållit bra under säsongen"

Gustav Erikson

"Hej på er, Vi vill bara skicka ett stort TACK igen för er fantastiska service! Vi är så så glada och tacksamma för att ni snabbt sydde upp ett helt nytt kapell till oss! Självklart kommer vi tipsa om er till alla båtägare 😊 Vår lilla båt blev så fin med det nya kapellet! Ha en skön sommar"

Maria med familj

"Det blev fantastiskt bra! Ni är verkligen duktiga, imponerande! Hälsa Andreas och tacka honom också!"

David

Hör av dig

Adress

Henons Tvätt & Sjöverkstad AB, Skalbanksvägen 6E, 451 55 Uddevalla

+46708988676

info@hensons.se