Kapelltvätt & Impregnering

Båtkapell

Hensons

Vi hjälper dig att föränga livslängden på ditt kapell.

Kapelltvätt

Tvätt & impregnering

Henson tvätt och sjöverkstad har sin grund just kring båtkapell och med tiden har vi förfinat våra metoder för att förlänga livslängden på ditt kapell.

Vårda ditt kapell

“Se till att lämna in ditt kapell för kapelltvätt och impregnering när du tar upp båten så har du alltid ett rent och tätt kapell inför din nya säsong.”

Hensons är marknadsledande inom tvätt och impregnering av båtkapell. Våra metoder och rengöringsmedel är väl beprövade och har utarbetats under de drygt tjugo år vi varit verksamma på marknaden.

Förutom tvätt och impregnering utför våra skräddare reparationer och lagningar av såväl tältduk som dragkedjor och fönsterrutor.

I enstaka fall kan kapell läcka efter tvätt och impregnering, det går inte att förutse och beror inte på felaktig impregnering utan kapellet behöver bli blött en gång för att fibrerna i kapellväven behöver svälla.

FAQ

Frågor och svar kring hur man bör ta hand om sitt båtkapell. Sköter du om väven så ökar livslängden betydligt.

Hur skall jag göra rent mitt kapell?

Kapell skall tvättas mycket varsamt med sötvatten (30-35 grader) Använd svamp eller mjuk borste. Skrubba inte hårt!  Eventuellt kan mild tvållösning användas. Skölj noga efteråt. 

Hur påverkar saltvatten väv och sömmar? 

Saltvatten sliter på kapell och sömmar. Ett kapell som endast utsätts för sötvatten håller oftast runt 20 år och ett kapell i saltvattenmiljö en livslängd på ca 10 år 

Hur skall jag förvara mitt kapell?

Om möjligt ta av kapellet på vintern och förvara det svalt och torrt. Tvätta av det mjukt med svamp.  Se till att all fukt är borta innan du rullar ihop det inför vinterförvaringen. 

Kan man tvätta ett riktigt gammalt kapell?

varför skriver vi att ett tält och kapell som är över 10 säsonger eventuellt  inte rekommenderas att tvättas, mitt ser ju fint ut. Väven kan se fin ut, men vara väldigt spröd och gå sönder vid tvätt. Vi får även in kapell som är långt över 10 säsonger och kommer hålla många säsonger till. Det beror på kvalitén på väven, hur det tagits omhand om och hur det underhållits tidigare. Det lönar sig alltid att sköta om sitt kapell

Hur monterar jag mitt kapell?

Utomhustemperaturen bör vara över 15 grader. Öppna dragkedjorna. Sätt fast kapellet i bågarna. Knäpp fast det fram, början på mitten. Spänn kapellet bakåt så att framdelen och taket sitter centrerat på bågarna. Knäpp fast akterdelen. Knäpp fast hörnen bak och sedan fram. Knäpp slutligen fast sidorna. Känns det väldigt tajt är det bättre att vänta lite och låta väven sträcka ut sig, än att råka dra sönder kapellet.

Varför finns fläckar kvar efter tvätt?

Om fläcken har trängt in i fibrerna, så går inte fläcken att få bort utan att skada fibrerna. Då lämnar vi fläckar kvar för att skona väven. Det är rena fläckar vilket innebär att fläcken inte kommer växa och om det varit mögel är den heller inte längre skadlig. Alla mögelsporer är döda. Ett äldre kapell kan även få en ännu mildare tvätt med fler fläckar kvar, för att skona kapellet så det håller ett litet tag till. Vi värnar om dina produkter. 

NY KOMMENTAR

"Hensons Tvätt gjorde mitt kapell som nytt och jag ser fram mot flera säsonger med på västkusten med familjen. Enkelt smidigt och de hörde av sig för en lagning av en söm som börja gå upp. Fantastisk service. "

Jonas Larson – Nöjd Kund

"Trevlig och serviceminded personal fick tillbaka mitt båtkapell fint hopvikt i en plastpåse! Jag är mycket nöjd!"

Peter Siljing

Hör av dig

Adress

Henons Tvätt & Sjöverkstad AB, Skalbanksvägen 6E, 451 55 Uddevalla

+46708988676

info@hensons.se